VEC-Sharing

http://www.huhr-cbc.com/

Nagybajomi Kolping Katolikus Szakközépiskola és Kollégium
7561 Nagybajom, Templom utca 5., Tel.: 06(82)356-052
OM: 200668, adószám: 18780161-2-14
e-mail: nagybajom@okt.koszisz.hu

Nagybajomi Kolping Katolikus Szakközépiskola és Kollégium

 

Iskolánk Délnyugat-Magyarország egyik kisvárosában, Nagybajomban található, nagyjából ugyanolyan távolságra Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavától, a Balatontól, mint a horvát-magyar határtól.

Iskolánkat 2005-ben alapította a Kolping Katolikus Oktatási Szövetség. Ez a szervezet és az általa működtetett iskolák nevüket Adolf Kolpingról kapták. Adolf Kolping (1813-1865) német katolikus pap volt, legényegyletek alapításával katolikus társadalmi mozgalmat indított el. Az ipari forradalom elembertelenítő miliőjében anyagi és lelki segítséget nyújtott az iparos legényeknek és családjaiknak.

Iskolánkban jelenleg 120 (14 és 20 év közötti) diák tanul, illetve 20 elhivatott tanár, oktató és tanítást segítő alkalmazott dolgozik. Három éves szakképzésben szakács, cukrász, pék, festő, kőműves, asztalos és szerkezetlakatos szakmákat tanulhatnak az általános iskolát elvégzett tanulók. Két éves nappali képzésben a szakmával már rendelkező fiatalokat készítjük fel másodszakmára. Ezen kívül, érettségire felkészítő két éves nappali képzést kínálunk a tanulni vágyó szakmunkás fiataloknak.

Intézményünk felvállalja a tanulási nehézségekkel küzdő (SNI-s) diákok szakmunkás vizsgára való felkészítését. Szakképzett gyógypedagógus irányításával a sajátos nevelési igényű tanulók személyre szabott oktatásban, fejlesztésben részesülnek.

Annak ellenére, hogy kis iskola a miénk, szép versenyeredményekkel büszkélkedhetünk: minden évben részt veszünk szakközépiskoláknak kiírt országos szakmai, közismereti és sportversenyeken, ahol tanulóink sikeresen szerepelnek.

Mivel nincs sok tapasztalatunk a nemzetközi partnerkapcsolatok terén, nagy örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk egy határokon átívelő oktatási projektben, három másik (közülük kettő horvát) szakképző iskolával. A diákcsere program célja, hogy a közös tudásmegosztás révén gyarapodjanak tanulóink és tanáraink kompetenciái.


Intézményünk elérhetősége: http://kolpingnagybajom.hu/